Abans d'ara...

 

Ens explica en Remigi, propietari de la Masia l'Arà, que aquesta la va comprar el seu besavi a finals del segle XIX juntament amb tota la finca colindant de camps de conreu i boscos que abarca una superfície aproximada de 100 hectàrees. El magnífic escenari al voltant de la Masia, doncs, és de la propietat i garanteix l'us exclusiu i particular per part dels nostres hostes.

Les generacions es van anar succeint a la masia sustentades, bàsicament, en les feines agrícoles de conreu de secà, en bona part  gràcies a l'ajuda dels animals de tir tradicionals com eren sumeres i rucs allotjats als estables de la Masia. També eren habituals els treballs forestals típics d'una zona tant boscosa per a l'obtenció de llenya. I, d'una manera més residual, els diferents tractes puntuals amb els ramats d'ovelles de la Baronia.

També ens recorda en Remigi la seva educació elemental, de jove, en l'escola del Puig, ara també reconvertida en masia rural, a una considerable distància de la Masia i que s'havia de saldar a peu cada dia però que es feia, diu, amb alegria.

Els records de mitja vida a la Masia, envoltats d'un entorn esplendorós de boscos sempre verds i cels d'un blau intens però, alhora, agrest, dur i de solitud en els llargs hiverns, ennuegen la mirada al nostre interlocutor. Quins temps, aquells...

Però la vida segueix endevant i, finalment, l'any 2014, es va remodelar totalment l'edifici, conservant la seva antiga estructura, per a destinar-lo a usos turístics com a casa rural.

LLarga vida a la Masia l'Arà. Gaudiu-la com es mereix: us hi esperem.

2018©Masia l'Arà - La Baronia de Rialb, Lleida

TEL. 693 382 040

MAIL  info@masiaara.com

contacte

on som